ID verificatie: zo werkt het en dit is er momenteel mogelijk!

Een onkraakbare en soepele online ID verificatie is vandaag de dag een van de meest belangrijke focuspunten van ondernemers en natuurlijk ook van de overheid. Als er iets belangrijk is in deze tijd van hackers, internetcriminaliteit en veilig kunnen inloggen, is het wel dat je op een veilige manier, via een onbreekbaar online identificatiesysteem, kunt inloggen in een beschermde online omgeving. Dat ka neen portaal zijn voor je werk, een bankomgeving om geld over te kunnen maken of een webshop waar je spullen kunt kopen.
Er zijn diverse identificatiesystemen die je op internet kunt gebruiken. Welke voordelen hebben deze ID-verificatiesystemen? En welke soorten ne varianten zijn er als het gaat om ID verificatie via internet?

Dit zijn de meest interessante voordelen van een betrouwbare ID verificatie

Heb je een onderneming of een eigen internetwinkel? Dan is het van belang dat jouw personeel en/of je klantenkring veilig en met een gerust gevoel kan inloggen op jouw webpagina. Of het nu gaat om een grote webshop waar je van alles en nog wat verkoopt of om een online personeelsomgeving: op dit soort sites delen jij, je collega's en/of je klanten veel persoonlijke gegevens (zoals bankgegevens en dergelijke), privé-informatie en (mogelijk) bedrijfsgeheimen. Door deze omgeving op internet goed af te stemmen door een ID-verificatiesysteem, hebben jij en anderen de garantie dat het veilig is om in te loggen en jouw/jullie gegevens niet in handen van mensen met verkeerde bedoelingen vallen.
Een andere interessant pluspunt van online identiteitsverificatie is dat je veilig geld kunt overmaken, bijvoorbeeld via een bank-app of een webshop, zonder angst dat jouw geld bij verkeerde mensen of instanties belandt.
Ten slotte is het mooie aan online identificeren via een app de keuzemogelijkheden die er op dit gebied zijn. Vandaag de dag zijn er tal van handige applicaties beschikbaar, die jou als ondernemer, consument of particulier kunnen helpen om jouw website, winkel of personeelsportaal optimaal te beschermen tegen hackers en internetmisdadigers. Lees snel verder om te ontdekken wat er op dit niveau allemaal wel en niet mogelijk is.

Er valt genoeg te kiezen als je een goed verificatiesysteem zoekt.

In de beginfase van het internet, van eind jaren 1990 tot ongeveer 2005, was inloggen vaak erg eenvoudig. Je tikte gewoon je mailadres of een gebruikersnaam in, in combinatie met een zelfverzonnen wachtwoord. Deze idyllische tijden zijn echter allang vervlogen. Vandaag is tweestaps-authenticatie de norm. Hierbij is een tweede verificatiestap nodig na het inloggen. Dat kan een speciale, unieke code zijn die je via een bankapparaatje krijgt, via de sms of via een authenticator app. Ook kan veilig inloggen tegenwoordig met (eventueel als extra stap) een vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van JanusID B.V.


Delen